top of page
  • Skribentens bildMoments By Jenny

6 tips att tänka på vid fotografering av förberedelser!Att få vara med och fotografera förberedelserna hos paren på bröllopsdagen är så härligt! Kläder ska på, sminket ska göras, håret ska upp, slipsen ska knytas och skjortan ska strykas. Pirret ligger i luften, bubblet är poppat, musiken dunkar högt och det skrattas som bara den. Och kanske en och annan tår, lyckotårar då såklart!


Jag kan starkt rekommendera att man tar med tiden av att fotografera förberedelserna med sin fotograf då det alltid är så mysigt och roligt att få den lilla tiden tillsammans med sitt följe förevigat. Alla känslor kommer med och ni får se hur varandras morgon såg ut i efterhand.


Därför har jag samlat ihop 6 tips som är viktiga att tänka på vid fotografering av förberedelserna så att bilderna blir så vackra som möjligt!
1. Plocka undan och små städa.

För att bilderna ska se renare och cleanare ut så se till att ni plockar undan och slänger allt skräp. Ställ bort tomma flaskor, men först fyll era glas. Och plocka undan annat som kanske ligger på golv/soffa/säng eller bord.


2. Detaljer som ska fotograferas!

Ta fram smycken, skor, slöja, trycksaker, manschettknappar och andra detaljer ni vill ska förevigas så att fotografen kan lägga det fint och få med snygga detaljbilder!


3. Ta fram klänningen och kostymer!

Ta fram klänningen ur den påse ni fick den i och häng upp så att den är synlig. Den går att hänga framför fönster/balkongdörr, eller innedörrar. Då får ni se den under hela morgonen och känslan blir ännu mer pirrig. Då kan även fotografen ta bilder på den direkt så att ni har vackra bilder på endast klänningen också. Killar ni tar fram era kavajer och hänger upp också, gärna tillsammans så att alla hänger bredvid varandra.


4. Matchande morgon kläder!

Något som blir så roligt vackert och snyggt är om alla tärnor har likadana siden rockar för att alla ska matcha varandra. Och gå runt i hela morgonen.

Och du som blivande brud har en likadan i vit.


5. Skål bilder!

Ha några glas bubbel redo för snygga skål bilder, både innan bröllopskläderna är på, då ni alla är så machtiga med sina siden rockar, och sedan när ni är helt klara! Killar, ni kanske istället vill ha öl eller whiskey att skåla med?


6. Konfetti!

Ta med konfetti för att poppa tillsammans med dina tjejer och få härliga bilder! Blir lite att städa efter men OJ så härliga bilder vi får av detta! :)
Vill du ha med tips inför er bröllopsdag eller planering så kan du titta in dessa blogg inlägg: Klicka på knapparna för att komma vidare.__________________________________________________________________________________


Vill du kontakta mig med frågor eller bokning av en fotografering? 


Kontakta mig direkt via knappen nedan:


2 Comments


jonssonem
Feb 28

Bravo Jenny, fin blogg du fixat. Verkligen bra genomtänkt. Lycka till ”Drömfotografen”

Marcus Farmor Eva🤗

Like
Moments By Jenny
Moments By Jenny
Feb 29
Replying to

Tack snälla Eva! ☺️

Like
bottom of page