top of page
  • Skribentens bildMoments By Jenny

Tips inför er bröllopsplanering!




Ska ni gifta er? STORT GRATTIS vill jag säga då! En start till att börja planera sin drömdag kan ibland känns lite svår, i vilken ända ska man börja? Vad finns det för leverantörer och hur långt innan ska vissa poster bokas och fixas?

Det finns en heldel att klura i när det gäller planeringen av dagen. Och viss poster behövs bokas redan 1-2 år innan den stora dagen om det är så att ni vill ha någon speciell kyrka/lokal/fotograf mm.


Jag tänkte ge er lite tips på en bra start för att komma igång med er bröllopsplanering!



1. Boka det som ska bokas NU.

Det kan vara allt från kyrka, lokal, fotograf, videograf, florist, makeup-artist, catering mm. Vissa leverantörer blir väldigt snabbt uppbokade och säkert minst 1 år innan själva bröllopsdagen är kommen. Så sätt fokus på att boka det ni vill ha så snabbt ni vet vilka leverantörer ni vill ha till er dag :)


2. Budget och viktiga poster.

Att veta hur mycket ni kan lägga på bröllopet och vad saker får kosta är en viktig sak att titta upp och fundera på. Vilka poster till denna dag känns VIKTIGA FÖR ER att lägga pengarna på? Är det fotografen, klänningen, lokal som sköter allt, inbjudningskorten? Titta runt vad som finns, vad det kan kosta och ta reda hur mycket ni vill spendera på vardera post.


3. Använd sociala medier för inspiration!

Vet ni inte riktigt hur ni vill ha det, eller kanske hur man kan ha det? Vissa av er kanske aldrig varit på något bröllop tidigare. Då skulle jag rekommendera er att via sociala medier finns massor av inspiration att ta del av där ni kan grotta ner er och inse vad som faller er i smaken. Grupper på Facebook, konton på Instagram och massor på Pinterest.


4. Fotografen!

Vad finns kvar allra allra längst efter ett bröllop? Jo bilderna, som gång på gång gör att ni får återuppleva er dröm dag i all framtid! Om man inte räknar med ringarna då såklart ;)

Lite små punkter att tänka på när ni är i letandet av en fotograf. Gillar ni dennes fotografs bildstil? Kika på tidigare fotograferade bröllop. Kan ni känna er trygga med personen? Be om att få träffas på ett möte innan bokning!

Det är ändå en person som ska vara med större delen av er bröllopsdag!



-------------------------------



Vill du komma i kontakt med mig som bröllopsfotograf? Det gör du lättast via knappen här nedan:



eller via mail & hemsidan. Mail: kontakt@momentsbyjenny.se Hemsida: www.momentsbyjenny.se



bottom of page