top of page
  • Skribentens bildMoments By Jenny

6 tips att tänka på vid planering av bröllop!

Planeringen ska vara rolig, det är trots allt en stor planering av den av de största dagarna i ens liv. Och den kan kännas svår. Hur ska man göra, vad ska man ha, hur mycket ska det kosta, hur bokar man... ja många saker är det man ska tänka på. Men det behöver inte vara så svårt.


Här kommer 6 st tips som jag hoppas kan hjälpa er på vägen mot ert bröllop.


Bröllopsporträtt i trädgården på Noors Slott

1. Boka allt som ska bokas i GOD TID!

Många leverantörer blir uppbokade snabbt och det är ca 1 år innan det specifika datumet. Kyrka & lokal är det allra första och bästa att boka upp så att ni får på den plats ni verkligen vill innan någon annan bokar in sig på ert tänkta datum. Även fotograf & videograf är något som också blir bokat SNABBT, titta upp den fotograf/videograf ni gillar i god tid. Dessa 3 punkter är något som jag rekommenderar att boka så snabbt ni valt datum för bröllopet.


2. Välj toastmaster/toastmadame med omsorg.

Era toastpar är de personer som kommer hålla i princip allt från att vigsel är slut. De håller i minglet, middagen och ska se till så att alla har det trevligt och presentera alla talare och annat som blir planerat som ni som brudpar inte kommer veta om. Välj de personer som ni tror och vet kommer kunna planera en rolig middag & kväll!
3. Titta efter din klänning långt innan bröllopet!

Vet du inte vad du vill ha för klänning, och vill testa dig fram? Beroende på vart du går och testar klänningar så kan det vara ca 5 månaders beställningstid på en klänning. Så ta och börja leta långt innan bröllopet. Gifter du dig under sommaren så börja att prova klänningar redan hösten innan. Du vet inte hur många provningar det tar innan du hittar den som är rätt för dig och din stora dag.


4. Boka in en provfotografering med er fotograf.

Många fotografer har en provfotografering inkluderat i deras paket. Denna fotograferingen gör så att ni får känna på hur det är att stå framför kameran, alla är inte vana vid det. Och det får er att känna er mer avslappnade inför porträtt fotograferingen på bröllopet. Hos mig ingår det en provfotografering i alla mina paket.

Läs mer om mina paket här: https://www.momentsbyjenny.se/brollop

Tips, använd era bilder från provfotograferingen till era inbjudningar!


Provfotografering innan bröllopsdagen på Noors Slott

5. Boka in en prov sminkning & håruppsättning.

Prata med din make up artist om detta så att du redan innan bröllopsdagen kan få känna dig säker med sminkning vad gäller hur mycket och färger. Detta gäller också såklart håret. Din vision kanske inte känns lika bra när du får se det i verkligheten och då vill du få det klart för dig redan innan bröllopet.


6. Gör er bröllopsplanering rolig & mysig!

En bröllopsplanering kan ibland kännas stressig och den ena parten kanske tar mer ansvar än den andra. Du kanske har tankar om tårta, bordsplacering, inbjudningar mm i tankarna hela tiden? För att er planering ska kännas mindre stressig, mycket mer rolig och mysig så tipsar jag om att ha en planerings dejt varannan vecka. Vill ni ha den en gång i veckan eller en gång i månaden går det också bra, ni väljer själva det som passar bäst för er. Då planerar ni endast bröllopet denna dejt, skriv ner på lappar det som ska planeras eller pratas om för att komma ihåg det till denna dejt. Samtidigt äter ni lite mat, tar ett glas vin eller likande. Gör det roligt och mysigt!


Och sist men inte minst! Glöm inte att ha roligt på vägen, och njut! Tänk så länge ni planerar för en dag, då får gärna planeringen också vara rolig och inte bara självaste bröllopsdagen :)


Bröllops skål för brudparet på Noors Slott

__________________________________________________________________________________


Vill du kontakta mig med frågor eller bokning av en fotografering? 

Bröllopsfotograf i Stockholm

Kontakta mig direkt via knappen nedan:

Komentarze


bottom of page