top of page
  • Skribentens bildMoments By Jenny

Topp 3 tips till att få en avslappnad familjefotografering!


Hur härligt är det inte att få hela familjen samlad på en och samma bild?


Jag upplever att många är oroliga över att det ska se stelt ut på bilderna när dem hamnar framför kameran för att de inte vet hur de ska stå, ha händerna eller hur man ska le. Här finns det egentligen inga rätt eller fel och frågan är hur du KÄNNER dig när du är avslappnad. Kan du inte känna dig alls avslappnad kan det bli svårt att se avslappnad ut.


Här nedan listar jag mina topp 3 tips för att du ska känna dig och se avslappnad ut:


En familj i skogen i Nyckelviken1. Lägg inte fokuset på kameran

Forkusera på varandra, på barnen, på er partner och på er som familj istället för mig och kameran. Får ni prata och titta på varandra, gosa och leka med varandra så kommer bilderna kännas väldigt mycket mer avslappnade än om ni i varje bild ska titta på kameran.


2. Våga vara er själva!

Släpp på tyglarna och våga ta fram era busiga sidor. Man behöver inte vara på ett visst sätt för att man är hos fotografen. Våga vara er själva precis så som ni är hemma med barnen så kommer allt kännas mer avslappnat och ni kommer gilla era bilder ännu mer för att de speglar just er!


3.Blanda in rörelse i bilderna!

Blanda rörelse bilder med de mer stillastående / stillasittande bilderna.

Att stå rakt upp och ner på alla bilder gör att det inte känns väldigt avslappnat överalg. Vi blandar in lite rörelse i bilderna också för att de ska kännas mer levande!

Titta t.ex. på bilden ovan, där startade vi fotograferingen med lite gång fram och tillbaka från kameran för att komma in i ett avslappnat läge.Inför en fotografering pratar jag mycket med mina kunder om hur de vill uppleva sina bilder när de väl får resultatet, vilka känslor vill de ha när de tittar tillbaka på stunden. Detta hjälper väldigt mycket för att ni ska känna er så avslappnade som möjligt, ha roligt under tiden och samtidigt få bilder som ni stolt vill hänga på väggen hemma.Vill du läsa mer om hur vi får till bra bilder under en familjefotografering?

Då ska du även läsa detta inlägg: 5 saker för att få till bra bilder under en familjefotografering. (klickbar text)


 

Vill du kontakta mig med frågor om bokning?

Familjefotograf i Nacka, Stockholm

Kontakta mig direkt via knappen nedan:


Mail: kontakt@momentsbyjenny.se Hemsida: www.momentsbyjenny.se

Comentarios


bottom of page